Tips för bättre studentekonomi

Att vara student är fantastiskt på många sätt, men det är ofta inte lika kul för ekonomin. Men det går faktiskt att lära sig vara med ekonomisk, om man lär sig smarta knep, planerar, har rätt egenskaper och prioriterar rätt!

En sak man inte får glömma när man studerar är vikten av att jobba extra! På så vis får du in några extra slantar till din annars strama budget. Läs mer om jobb på bemanningsföretag på http://www.andara.se/.

Stipendier och bankpaket

I Di kan man läsa om receptet till god ekonomi och lycka, något som låter lockande. Och enligt artikeln kan personer med egenskaperna emotionell stabilitet, beslutsamhet, optimism, självkontroll och ansvar lättare uppnå detta. Men det krävs lite mer för god ekonomi som student. Om man bor i studentlägenhet så är det många hyresvärdar som ibland delar ut gratis hyresmånader, håll koll på studentrabatter och kolla med din kommun och församling till att börja med om där finns några stipendier att söka, skriver Aftonbladet i en artikel. När man är student får man tänka att många små insparanden på slantar i slutändan kan göra stor skillnad. Kolla upp om det finns studentpaket hos din bank, där kan man spara endel. Ett sådant gör att du kan betala räkningar på nätet snabbt och smidigt och skaffa ett visa kort till halva kostnaden.

Planera din vardag och skippa spontanköp

När man är student är ofta spontantköp något som inte är helt bra. Det kan rubba en hel månad om man inte är aktsam och vips så sitter man där i slutet på månaden med bara några kronor kvar till mat. Inte alls bra helt enkelt. Genom att planera och göra en budget varje månad, planlägga alla inköp ordentligt och köpa begagnad kurslitteratur eller låna i tid kan man faktiskt spara massor. Det gäller att prioritera det som är viktigt frö just denna månad och ibland kan det faktiskt vara värt att käka nudlar om man ska göra något kul. En annan sak som är bra är att skaffa sig en cykel, skippa det dyra busskortet och trampa dig fram dit du ska, tipsar Metro om. Då spar du dessutom in på gymkortet, eftersom du faktiskt får mycket av den motion du behöver.